Kompetenceudvikling af nytilkomne og udenlandske medarbejdere
Kompetenceudvikling af nytilkomne og udenlandske medarbejdere - SEGES Projektsitet
Formålet med projektet er at øge kvaliteten og effektiviteten i det arbejde, som nytilkomne og udenlandske medarbejdere leverer i landbrugsvirksomhederne via målrettet kompetenceudvikling.
Projektet kortlægger udenlandske og nytilkomne medarbejderes forudsætninger for at arbejde i landbrugs-virksomhederne og deres behov for kompetenceudvikling for at kunne løse arbejdsopgaverne med høj kvalitet og effektivitet. Herudfra designes, udvikles og testes e-læringsaktiviteter målrettet udenlandske og nytilkomne medarbejdere og deres arbejdsgivere. E-læring er en billig og fleksibel form for kompetenceudvikling, der gør det muligt at nå ud til de nytilkomne/udenlandske medarbejdere, hvor tiden og økonomien til kompetenceudvikling er begrænset. Projektet har fokus på at formidle mulighederne for kompetenceudvikling til såvel nytilkomne/udenlandske medarbejdere som deres arbejdsgivere og daglige ledere både skriftligt, via sociale medier og gennem direkte dialog med landmændene for herigennem at sikre, at e-læringsforløbene kommer landmanden til gavn.
Projektet vil med dets målrettede e-læringsaktiviteter gøre det lettere for ledere i landbruget at sikre, at nytilkomne/udenlandske medarbejdere har de nødvendige kvalifikationer til at løse deres daglige arbejdsopgaver med høj kvalitet og effektivitet. Aktiviteterne vil bidrage til, at medarbejderne kan komme hurtigere i gang i jobbet og dermed hurtigere kan skabe værdi for virksomheden. Dermed vil meningsfulde kompetenceudviklingsforløb bidrage til at fastholde kvalificerede nytilkomne/udenlandske medarbejdere i landbruget.
I denne podcast har vi fokus på udenlandske medarbejdere. Man vurderer nemlig, at 40% af alle medarbejdere i dansk landbrug er udenlandske medarbejdere, primært fra Rumænien og Ukraine.